Belgische wijnen, beschermde streekproducten en biologische producten

Goût in actie

Goût bvba is ondertussen volop met zijn prospectie bezig. Potentiële klanten in Vlaanderen en Nederland maken kennis met ons assortiment. We lanceerden intussen ook ons project van de geschenkmanden voor het eindejaar. Tevens werken we voortdurend verder aan het verfijnen van ons assortiment. We zoeken nog naar een top ambachtelijke Waalse chocolatier en kijken of er mogelijkheden zijn in verse groenten, fruit, rund- en varkensvlees. We houden U op de hoogte !

De Belgische wijnbouw boomt!

In de GVA van 31 juli stond een artikel over de groei van de Belgische wijnbouw. In 2018 werden in Belgie ongeveer 1,5 miljoen flessen wijn geproduceerd. Het totaal aantal hectare wijnranken steeg inmiddels ook naar 1000 hectare. En de opbrengst van de oudere wijngaarden groeit ook jaarlijks. De klimaatverandering maakt Belgie steeds meer geschikt voor de wijnbouw, maar de voorjaarsvorst houdt steeds een risco in. De voornaamste regio’s voor productie van wijn in Belgie zijn Limburg en Henegouwen. en bij de rode wijnen zijn er geweldige stappen vooruit gezet.

Goût bvba werkt samen met drie top producenten van wijn en schuimwijn uit Henegouwen: Domaine du Chant d’Eole, Chateau Bon Baron en Domaine du Ry d’Argent.

BGA en BOB

De Beschermde Geografische Aanduiding is onderdeel van een Europese Verordening die streekproducten een bescherming biedt tegen namaak. Ze werd in 1992 door de Europese Raad in het leven geroepen. Sindsdien kent de Europese Unie drie beschermingscategorieën: de beschermde oorsprongsbenaming (BOB), de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) en de gegarandeerde traditionele specialiteit (GTS) Voor elk beschermd product gelden strenge regels: een vast productieprocédé en een afgebakend gebied waar geproduceerd wordt.

In het assortiment van Goût hebben volgende producten het BGA statuut: de Ardeense worsten van Salaison du Pont d’Amour (Saucissons d’Ardennes, Collier d’Ardenne en Pipes d’Ardennes) De Herve kazen van Herve Société en Fromagerie du Vieux Moulin hebben het BOB statuut.

Biologische producten bij Goût

Er zitten momenteel al 40 biologische producten in het assortiment van Goût. Het voornaamste BIO assortiment zijn de verse kippenproducten van Coq des Prés en het volledige assortiment kazen, yoghourts, boter en verse kaas van La Fromagerie des Ardennes. Daarnaast hebben we ook twee biologische bieren en twee BIO sauzen van Bister. We komen zo tegemoet aan de steeds stijgende vraag van consumenten en ondernemers naar biologische producten.

Blijf op de hoogte

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte over ons aanbod,  promoties en andere interessante nieuwigheden!