Goût maakt zich klaar voor het eindejaar!

Goût is klaar voor een fantastisch eindejaar en blijft ook in deze moeilijke tijden zijn professionele klanten steunen! Ons assortiment werd grondig gescreend en nog beter aangepast aan de behoeften van onze professionele klanten. Intussen werd onze website ook een beetje verfrist, met meer focus op de nieuwe producten in ons assortiment en de mensen achter de producten.

Nieuwe artikelen

Plate de Florenville
Van de topproducent van verse groenten en aardappelen, Emond Victor et Fils Ets, heeft Goût vanaf nu ook in assortiment de enige Belgische aardappel met BGA erkenning, de Plate de Florenville. De Plate de Florenville is een traditionele aardappel van de soort Rosa, specifiek voor de Belgische regio van de Gaume in Wallonië. De knol heeft een langwerpige, regelmatige, enigszins afgeplatte vorm. De schil is roze en het vruchtvlees is geel. Het is het Belgische equivalent van de Breux-aardappel en sinds juli 2015 door de EU geregistreerd als beschermde geografische aanduiding (BGA) De aardappelen zijn beschikbaar in verpakkingen van 1,5kg, 2,5kg, 5kg 10kg en 20kg en zijn beschikbaar van oktober tot april.

Assortiment eindejaarspatés
Ook dit jaar kunnen we onze klanten weer het fantastische assortiment wildpatés van Salaisons de la Semois aanbieden. Ons assortiment bestaat uit 8 eindejaarspatés van uitstekende kwaliteit ! Ze zijn allemaal beschikbaar in 1,75 kg. Fazantenpaté met pistachenoten, reepaté met amandelen, paté met truffel en champagne, mousse van bosduif, haaspaté met noten en whisky, everzwijnpaté met veenbessen, patrijspaté met appelen en kwartelpaté met rozijnen. Lekker genieten met een heerlijk glaasje wijn van Chateau Bon Baron!

Product in de kijker

BOB Manden
Goût biedt u vanaf nu een prachtige mand aan die bestaat uit alle BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) en BGA (Beschermde Geografische Aanduiding)  producten uit Wallonië. Producten met BOB en BGA benaming garanderen kwaliteit en authenticiteit. 

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) 
BOB staat voor de benaming van een product waarvan alle productiefasen plaats moeten vinden in een welomschreven geografische zone, met een erkende en aangetoonde knowhow. De band tussen de specifieke kenmerken van het product en de streek van oorsprong is daarbij essentieel en exclusief. 
In Wallonië zijn vijf producten erkend als BOB: Beurre d’Ardenne BOB en Fromage de Herve BOB, Vin Côtes de Sambre et Meuse BOB, Crémant de Wallonie BOB en Vin mousseux de Qualité de Wallonie BOB. 

Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) 
BGA verwijst naar producten waarvan de kenmerken heel nauw zijn verbonden met een bepaalde geografische zone, waarin ten minste één fase van het productieproces plaatsvindt. De band tussen product en oorsprong is niet exclusief. De faam van het product kan volstaan. In Wallonië zijn vijf producten erkend als BGA: Jambon d’Ardenne BGA en Pâté gaumais BGA, de aardappel Plate de Florenville BGA, Saucisson d’Ardenne BGA (inclusief Collier d’Ardenne BGA en Pipe d’Ardenne BGA) en Vin de Pays des Jardins de Wallonie BGA. 

Pierre Emond van Plate de Florenville

Het familiebedrijf van Pierre Emond werd opgericht door de grootouders en  het was de vader van Pierre Emond die de firma in 1937 overnam en de aanplanting en productie van Plate de Florenville startte.  In 1972 nam Pierre Emond het roer over en gaf het door aan zijn kinderen in 2011. De Plate de Florenville arriveerde in deze regio in de 19e eeuw, toen Frankrijk de Franse Ardennen opnieuw bevolkte samen met de Spanjaarden. De aardappel is altijd geteeld op de zandgronden in Florenville waarvan een pedologische kaart bestaat. Alle gronden zijn duidelijk vermeld en geven op een kaart aan waar de aardappel kan geteeld worden. La Plate de Florenville heeft sinds 2015  de Beschermde Geografische Aanduiding.  Dit topprocduct van bij ons wordt zowel gewaardeerd door particulieren als door horeca professionals.  

EindejaarsGeschenkmanden

Met het eindejaar in zicht begint u vast te denken aan een leuk en origineel geschenk voor uw klanten of uw medewerkers. Goût biedt u een breed assortiment aan geschenkkoffers in bieren, maar ook van geschenkmanden met typisch Waalse producten. Bekijk ons volledig assortiment geschenkverpakkingen. Vanaf 24 stuks kan u uw geschenkmand zelf samenstellen. Bel ons voor uw offerte op maat.

Blijf op de hoogte

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte over ons aanbod,  promoties en andere interessante nieuwigheden!