Nieuwsbrief juli 2019

Goût start zijn project in Vlaanderen

Beste lezer,

Goût wil U in contact brengen met de beste producten die in Wallonie geproduceerd worden door mensen met passie en liefde voor het vak. Via dit kanaal houden wij U maandelijks op de hoogte van de evolutie van ons project: nieuwigheden in het assortiment, leuke weetjes over de Waalse gastronomie, speciale promoties enz. … Indien U vragen hebt over Goût en zijn assortiment, kan U ons steeds bereiken via info@gout-goe-good.be. Wij wensen U alvast veel leesplezier!

Met smakelijke groeten, ….. uit Wallonië!

Het Goût-team

Goût bvba: ambassadeur van de Meule du Plateau

Kijk deze maand zeker eens op onze website en ontdek het verhaal van de Meule du Plateau. Goût bvba werd geselecteerd als ambassadeur in Vlaanderen voor deze fantastische kaas uit het land van Herve. De Meule du Plateau, een uitzonderlijke kaas !! Maak kennis met de Meule du Plateau, een van rauwe melk bereide, verhitte en geperste Belgische kaas, die gedurende 6 maanden op natuurlijke wijze op sparhout rijpt. Deze kaas is het resultaat van een ambitieus lokaal samenwerkingsproject dat werkelijkheid is geworden met de bouw van een nieuwe kaasfabriek. Deze kaas is bij Goût beschikbaar in volledig wiel of in versnijding per 1/4.

Saisonbier is weer in!

De Saison ontstond in Henegouwen, oorspronkelijk door boeren gebrouwen in de winter voor de seizoensarbeiders in de zomer. Daarom ook oogstboer genoemd. Nu het hele jaar gebrouwen, ook buiten Henegouwen, ook in Vlaanderen. De essentie is gebleven: een fruitig en licht bitter bier, niet te alcoholisch, verfrissend als het buiten warm is. Een zomerbier bij uitstek !!

In de GVA van 24 mei verscheen een vergelijkende test van Saison bieren: hierin scoorde de Saison Dupont, beschikbaar bij Goût bvba, een fraaie score van 8 op 10 !! De beoordeling van de vakjury luidde als volgt: ” Alsof je een blik met peren hebt geopend, dat is de hoofdgeur. Ook een hint van rabarber. Je proeft vanille. Eerst volmondig, dan zacht. Draait naar een subtiele, lange en fijne bitterheid. Als je wacht, komt er nog fruit bij. Blijft lang hangen.

Besluit: geen enkel foutje. Veel smaak!

Domaine du Chant d’Eole in de prijzen!

Onze topleverancier van schuimwijn uit Quevy, nabij Bergen, won onlangs de eerste plaats in de wereldcompetitie van Brussel 2019 voor de “Cuvée Prestige 2014” voor 730 mousserende wijnen van de hele wereld! Een ronduit schitterend resultaat voor een Belgische producent die vele Franse gerenommeerde wijnhuizen achter zich liet. Goût is dan ook fier om twee top schuimwijnen van wijnhuis Chant d’Eole te mogen aanbieden.

Fromagerie du Vieux Moulin

Afgelopen maand juni heeft onze top “Herve Kaas” uit “La Fromagerie du Vieux Moulin” een Super Gold Award in de wereld van de kaas en zuivelproducten in Tours (Frankrijk) in de categorie zachte kaas met gewassen korst en rauwe melk gewonnen! Een echte authentiek product, gemaakt met de rauwe melk van de koeien van de buren. Madeleine Hanssen, de producent, verdedigt met hand en tand de smaak van haar streek! Van deze topproducent van Herve-kaas kan U bij Goût kiezen uit 5 topkazen!

Blijf op de hoogte

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte over ons aanbod,  promoties en andere interessante nieuwigheden!