Mathonet-Gabriël

Proef de heerlijke forel van Mathonet Gabriel

Ontmoeting met Olivier Mathonet van de viskwekerij Mathonet-Gabriel in Malmedy. “Forel, een vis met tientallen bereidingsmogelijkheden. Ik wil mijn brood verdienen met mijn passie voor visteelt, omdat mensen mijn producten waarderen. Het is niet alleen de zoektocht naar lokale producten waardoor mensen onze producten kopen, het is ook de kwaliteit, zorg en passie die we erin stoppen. Het is een beetje het punt, het is om de smaak van het product te verbeteren, dat oudere mensen tegen ons zeggen: “ah het is echt de smaak van forel die ik me herinner toen ik klein was”. “Sommige van mijn producten gaan naar tafels in restaurants, kleinhandels en particulieren. Forel die een ander productietraject volgen, worden in marinade geproduceerd en gerookt, alles wordt dus ter plaatse geproduceerd De forellen worden alleen gerookt met beukenzaagsel met de bijzonderheid van een ouderwetse open haard. Ze kunnen dan in een koelcel worden gezet. laatste stap is het handmatig fileren voor eindelijk een vacuümverpakking zonder toevoegingen en zonder conserveringsmiddelen voor een houdbaarheidsdatum van ongeveer een maand voor de consument. ” Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte over ons aanbod,  promoties en andere interessante nieuwigheden!