La Meule du plateau

het verhaal van een droom die werkelijkheid wordt

Verras uw klanten met dit uniek product van het Plateau van Herve.

Het verhaal van een ietwat gekke droom…

Van zijn grootouders, die Hervekaas op hun boerderij maakten, heeft hij de passie voor kazen geërfd. De bergen en hun adembenemende landschappen fascineren hem. Pastorale landbouw zet hem aan het dromen: melkkoeien in de alpenweiden met hun klokken die weerklinken op de berghellingen. Op de bergtop, een oude houten chalet met een rokende open haard. Binnen heeft de herder zijn kaasmakerskleren aangetrokken, en verwerkt hij op magische wijze de dagelijkse melk tot bergkazen. De smaakpapillen trillen om te mogen proeven van de unieke smaken van deze kaaswielen die lange maanden in de kelders hebben liggen rijpen. Al 20 jaar koestert Jean-Marc Cabay zijn droom: een bergkaas maken in zijn regio, het Plateau van Herve, in het oosten van België. Het blijft eerst een utopische droom want de hindernissen lijken onoverkomelijk. Nochtans is deze gekke droom een idee geworden en vervolgens een project om uiteindelijk werkelijkheid te worden na jaren doorzetten en dankzij de samenwerking van een heel team. Deze droom draagt de naam van zijn land van herkomst en het hooi dat de melk zijn hoge kwaliteit geeft: de Meule du Plateau. (‘meule de foin’ betekent hooimijt, en ‘meule de fromage’ betekent ‘kaaswiel’)

MEULE DU PLATEAU : een smaak die genoeg heeft aan zichzelf

De Meule du Plateau wordt gekenmerkt door een gladde smeltende textuur, die even vast als soepel is. Het natuurlijke rijpingsproces geeft de kaas zijn complexe smaken die variëren naargelang de seizoenen. De Meule du Plateau heeft een eigen zachte smaak met toetsen van hazelnoten en is van nature geel tot oranje. Het gele kaasdeeg zonder luchtbelletjes evolueert volgens de seizoenen: van intens geel in het voorjaar en de zomer naar lichtgeel in de herfst en winter. De Meule du Plateau bevat geen lactose. Die wordt op natuurlijke wijze verbruikt door de kaas tijdens de rijpingperiode van zes maanden. Deze kaas serveer je met lekker brood en een glaasje witte wijn Chateau Bon Baron “ Goût de Soleil “. Chefkoks geven hem een centrale plaats in hun bereidingen. In reepjes gesneden past deze kaas perfect bij een rucolasalade en in fijne blokjes bij rode bieten met een vinaigrette van truffelolie.

Wij hebben voor U de Meule du plateau in assortiment in volledig wiel van 15 kg of in kwart wiel van 3.75 kg.

La meule du plateau

HET VERHAAL VAN EEN DROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT

Verras uw klanten met dit uniek product van het Plateau van Herve.

Het verhaal van een ietwat gekke droom…

Van zijn grootouders, die Hervekaas op hun boerderij maakten, heeft hij de passie voor kazen geërfd. De bergen en hun adembenemende landschappen fascineren hem. Pastorale landbouw zet hem aan het dromen: melkkoeien in de alpenweiden met hun klokken die weerklinken op de berghellingen. Op de bergtop, een oude houten chalet met een rokende open haard. Binnen heeft de herder zijn kaasmakerskleren aangetrokken, en verwerkt hij op magische wijze de dagelijkse melk tot bergkazen. De smaakpapillen trillen om te mogen proeven van de unieke smaken van deze kaaswielen die lange maanden in de kelders hebben liggen rijpen. Al 20 jaar koestert Jean-Marc Cabay zijn droom: een bergkaas maken in zijn regio, het Plateau van Herve, in het oosten van België. Het blijft eerst een utopische droom want de hindernissen lijken onoverkomelijk. Nochtans is deze gekke droom een idee geworden en vervolgens een project om uiteindelijk werkelijkheid te worden na jaren doorzetten en dankzij de samenwerking van een heel team. Deze droom draagt de naam van zijn land van herkomst en het hooi dat de melk zijn hoge kwaliteit geeft: de Meule du Plateau. (‘meule de foin’ betekent hooimijt, en ‘meule de fromage’ betekent ‘kaaswiel’).

MEULE DU PLATEAU : een smaak die genoeg heeft aan zichzelf

 De Meule du Plateau wordt gekenmerkt door een gladde smeltende textuur, die even vast als soepel is. Het natuurlijke rijpingsproces geeft de kaas zijn complexe smaken die variëren naargelang de seizoenen. De Meule du Plateau heeft een eigen zachte smaak met toetsen van hazelnoten en is van nature geel tot oranje. Het gele kaasdeeg zonder luchtbelletjes evolueert volgens de seizoenen: van intens geel in het voorjaar en de zomer naar lichtgeel in de herfst en winter. De Meule du Plateau bevat geen lactose. Die wordt op natuurlijke wijze verbruikt door de kaas tijdens de rijpingperiode van zes maanden. Deze kaas serveer je met lekker brood en een glaasje witte wijn Chateau Bon Baron “ Goût de Soleil “. Chefkoks geven hem een centrale plaats in hun bereidingen. In reepjes gesneden past deze kaas perfect bij een rucolasalade en in fijne blokjes bij rode bieten met een vinaigrette van truffelolie.

Wij hebben voor U de Meule du plateau in assortiment in volledig wiel van 15 kg of in kwart wiel van 3.75 kg.

Blijf op de hoogte

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte over ons aanbod,  promoties en andere interessante nieuwigheden!